Open menu

Skärverktyg
Wiklunds Verktyg

Vi hjälper dig hitta de skärverktyg du behöver, oavsett vilka utmaningar du står inför. Vi på Wiklunds Verktyg har över 30 års erfarenhet
av standardiserade och anpassade verktygslösningar för industriell tillverkning. Vi är exklusiva återförsäljare på den svenska marknaden för
skärande verktyg från marknadsledande leverantörer som japanska Sumitomo. Vi samarbetar också med såväl tyska InnovaTools som andra
leverantörer i premium-segmentet.

Dessutom har vi en lång erfarenhet av att utveckla och tillverka egna solida verktyg i hårdmetall tillsammans med ToolDoc.
Allt tillverkas i våra egna verkstäder i Stockholm. Made in Sweden helt enkelt.

I vårt automatiserade lager har vi över 125 000 olika artiklar. Allt för att säkerställa snabba leveranser när du behöver det.

Beställ dina skärande verktyg direkt på nätet

I vår Webshop finner du alla typer av skärande verktyg du behöver. Oavsett om du vet vad du vill ha eller om du vill ta hjälp av en expert är vi redo att hjälpa dig.

Marknadens bästa Vändskär

Sumitomo är världsledaren inom moderna skärverktyg. Hos oss hittar du bland annat Sumitomos vändskär, några av marknadens bästa hårdmetall- och CBNskär.

Sumitomo

Pinnfräsar för alla syften

Hos Wiklunds hittar du pinnfräsar i de flesta dimensioner, vi erbjuder verktyg med olika egenskaper för olika användningsområden. Allt beroende på vilka material du arbetar i.

Kontakta vår kundsupport eller din tekniska säljare för att hitta rätt verktyg till just ditt jobb.

Kontakta en expert!

Speciella behov kräver speciella verktyg

Det är inte alltid en standardlösning är tillräckligt anpassad för dagens avancerade applikationer och detaljer. Ibland behöver våra kunder en speciallösning för att reducera kostnaderna per enhet och skapa en effektivare produktion. Allt för att kunna sticka ut i den hårda konkurrens som svensk industri möter i dag.

 

Därför erbjuder vi  specialverktyg i hårdmetall efter dina önskemål.

 

Det finns flera fördelar att använda stegverktyg och andra specialverktyg. T.ex:

– När standarden inte är tillräckligt för att tillfredsställa kundens behov.

– När man behöver pressa kostnaden per tillverkad enhet. Genom att man minskar verktygsväxlingar och snabbtransporter.

 

Från godkänd ritning till det att vi levererar verktyget är 5 arbetsdagar för obelagda verktyg och för belagda 10 arbetsdagar.

Behöver du hjälp att ta fram en ritning är det inget hinder.

 

Hur tar man fram ett Specialverktyg?

Vi gör en grundlig analys av dina behov kopplat till din produktion. Vi har en mycket lång erfarenhet och kännedom om vilka hårdmetall-sorter, ytbehandlingar som levererar en bra verktygslängd och produktivitet i specifika material. Efter en detaljerad analys av produktion och kravställning, tar vi fram den bästa lösningen. Både ur ett tekniskt men även ekonomiskt perspektiv.

Beställning av Specialverktyg

I vår Webshop hittar du alla mallar och blanketter för beställning av specialverktyg

Webshop
Butik